ECONOMIA a.s. | Freemail

Kontaktujte nás

Nastavení alternativního kontaktu

Pro lepší zabezpečení Vaší schránky důrazně doporučujeme nastavit další e-mailovou adresu nebo telefonní číslo pro případ, že bude potřeba obnovit Vaše heslo. V dnešní době není výjimkou, že bez kvalitně zabezpečené e-mailové schránky a silného hesla mají útočníci větší šanci se dostat k Vašim citlivým informacím. Tuto pravděpodobnost je tedy potřeba co nejvíce eliminovat nastavením alternativních kontaktů.

Při případném pokusu o obnovu hesla Vám systém nabídne, zda chcete heslo obnovit pomocí tel. čísla nebo alternativní e-mailové adresy. Můžete si samozřejmě nastavit oba alternativní kontakty. Pokud máte nastavenou pouze jednu variantu, systém nabídne pouze tu Vámi vyplněnou.


1. Klikněte na Nastavení. Pro uživatele schránek na doménách centrum.cz a atlas.cz naleznete tuto volbu vpravo nahoře, u schránek na doméně volny.cz v horní části schránky na modré liště.

2. V sekci Přihlášení zvolte u řádku Alternativní e-mail a telefonní číslo Vámi preferovanou možnost.


3. Systém Vás přesměruje přímo na nastavení e-mailu nebo tel. čísla. 

V případě alternativního e-mailu:

  • adresa, kterou nastavujete v této sekci, musí být odlišná od té, ke které se alternativní kontakt nastavuje (např. pro schránku kolo5@centrum.cz bude alternativním kontaktem schránka kolobezka2@centrum.cz)
  • k této sekundární e-mailové adrese je potřeba mít přístup v podobě platného hesla


V případě telefonního čísla:

  • V rámci této varianty lze vyplnit pouze takové telefonní číslo, u kterého není blokovaná služba Premium SMS blokaci může zrušit pouze Váš telefonní operátor (než tedy budete nastavovat telefonní číslo, ujistěte se, že Vaše číslo tento typ SMS neblokuje).
  • Na Vámi zvolené telefonní číslo bude doručen aktivační kód o 6 znacích, který vyplňte do připraveného pole a zvolte Uložit.


Upozorňujeme, že prohlížeč Internet Explorer nemusí být pro efektivní provedení této změny kompatibilní. Pro jistotu zvolte například prohlížeč Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera, Safari pro iOS a Apple.

Děkujeme.

Tým helpdesk pro domény centrum.cz, atlas.cz a volny.cz

Hledání podle tématu